HISTORIE

Výrobou jablečného „burčáku“ (moštu) se vizovjané zabývali odjakživa. Zmínky o něm jsou v Čižmářových Dějinách a pamětech města Vizovic (vydáno v Brně r. 1933), tak i v rodinné korespondenci rodiny Kalendovy.

V roce 2013 jsme obnovili výrobu jablečného moštu v bývalé pálenici ve Vizovicích a navazujeme tak na rodinnou tradici výroby ovocných nápojů, kterou započal Antonín Kalenda roku 1928. Všechny naše výrobky uvádíme na trh pod značkou:

logo_cider_150

Dovolujeme si nabídnout Vám náš A.K. CIDER jako alternativu pro zákazníky, kteří rádi zkoušejí něco nového. Je to nápoj zcela jiný než průmyslově „ v laboratoři“ vyráběné cidery. V procesu výroby nepoužíváme pokud možno, žádné aditiva či konzervanty. Zrání probíhá velmi dlouho pomocí chladnomilných divokých kvasnic v dubových sudech od kořalky. Výsledný nápoj je vyvážené chuti s odbouranou kyselinou s dubovým a květinovým aroma. Vykazuje znaky velice dobré pitelnosti a stává se velmi zdatným konkurentem pivu i vínu.

Marie a František Kalendovi ( v pozadí sušárna na ovoce)
Marie a František Kalendovi ( v pozadí sušárna na ovoce)